Mustárzöldje egyszerű mártásban

Hozzávalók 4 személyre:
Kb. 75 dkg friss mustárzöldje (vagy zsenge fehérkáposzta vagy egyéb leveles zöldség)
2 teáskanál só
1 evőkanál szezám olaj

Vágjuk le a vastag szárakat, s először hosszában vágjuk félbe, majd aprítsuk kb. 5 cm-es darabokra, A nagyobb mustárleveleket is felezzük el, majd vágjuk olyan két ujjnyi széles csíkokra.
Rakjuk a mustárzöldjét forrásban lévő vízbe. Amint az újra forrni kezd vegyük ki rögtön a vízbõl. Terítsük ki egy szűrőbe, vagy papírtörlőre, míg lecsöpög és kihűl.
Rakjuk át a mustárzöldjét egy tálra. Adjuk hozzá a sót és keverjük el jól vele, majd hagyjuk állni 1-2 óráig, míg a só feloldódik és átjárja a zöldséget.
Öblítsük át, majd adjuk hozzá a szezámolajat és forgassuk át jól, hogy az olaj
egyenletesen bevonja a leveleket.