Bő olajban sütött wan tan

Népszerű előétel, amely a kantoni dim sam (vegyes ízelítők, vagyis mindenféle finomságokkal, hús és zöldségfélékkel töltött, gőzölt, sütött tészták) lényeges részét képezi. Wan tan tésztát boltban is vásárolhatunk, de házilag is könnyen elkészíthetjük.

Gyömbérrel és újhagymával kevert tészta

Kantoni wan tan leves

A levesben tálalt wan tan kínai nemzeti étel. Tölteléke elsősorban sertéshús, de Kantonban rákfélékkel is töltik, mivel ezekhez ott könnyű hozzájutni.

Wan tan

A wan tan (雲吞 Wàhn tàn, Yún tūn, illetve 餛 飩 Wàhn tàn, Hún tún, Wade-Giles átírása Wonton) népszerű, derelyeszerű, töltött tésztaétel. Alapanyaga egyszerű tojásos tészta, amit többnyire készen vásárolnak (nálunk is kapható a kínai élelmiszerboltokban), de házilag is könnyen elkészíthetjük.