Pecsenyekacsa mandulával

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg kacsahús, falatnyi darabokra vágva
2 szelet gyömbérgyökér finomra vágva
1 teáskanál só
3 evőkanál olaj
2 szál újhagyma ujjnyi darabokra vágva
1 teáskanál cukor
2,5 evőkanál szójaszósz
5 evőkanál zöldborsó
5 evőkanál pirított mandula
2 teáskanál kukoricaliszt
3 evőkanál alaplé
2 evőkanál fehérbor

A gyömbért, a sót keverjük össze 1 evőkanál olajjal. Forgassuk bele a kacsadarabokat. Hagyjuk állni 30 percig.
Forrósítsuk fel erős tűzön a maradék olajat egy wokban. Tegyük bele a kacsát és a zöldhagymát, süssük két percig. Adjuk hozzá a cukrot és a szójaszószt, süssük még fél percig. Adjuk hozzá a zöldborsót és a mandulát, pirítsuk még egy percig.
A kukoricalisztet keverjük el a borral és az alaplével. Öntsük egyenletesen körbe a wokba, és folyamatosan kevergessük, míg besűrűsödik.

Forrón tálaljuk!