Kevergetve sütött bélszín mangóval

BelszinmangoHozzávalók 4 személyre:
45 dkg tisztított bélszín
1 nagy, nem túl érett mangó
olaj a sütéshez
4 gerezd fokhagyma finomra vágva
4 újhagyma, ujjpercnyi darabokra vágva
1 szelet friss gyömbérgumó vékony szálakra vágva
1 evőkanál shaoxing-i bor
A pácléhez
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál híg szójamártás
1 teáskanál sűrű szójamártás
1 teáskanál shaoxing-i bor
kevés fekete bors
1,5 teáskanál kukoricakeményítő
2 evőkanál víz

A mártáshoz
1/2 teáskanál burgonyaliszt
2 teáskanál kagylómártás
1 teáskanál híg szójamártás
3 evőkanál víz

Vágjuk hüvelykujjnyi csíkokra a bélszínt. Keverjük össze a páclé hozzávalóit, majd alaposan keverjük el a hússal. Tegyük fél órára a hűtőbe. A mangót vágjuk nem túl vékony csíkokra. Keverjük össze a mártást.
A wokot vagy egy serpenyőt töltsünk meg félig olajjal, forrósítsuk fel, s borítsuk bele a marhahúst. Fél percig folyamatosan kevergetve süssük, majd tegyük át egy tálra.
Öntsük le az olajat (csak egy keveset hagyva benne), vagy melegítsünk másik serpenyőt 3 evőkanál olajjal. Adjuk hozzá a fok-hagymát, majd kicsit később az újhagyma fehér részét és a gyömbért. Tegyük vissza a húst és süssük együtt át. Szedjük újra ki a tálra.
Kis lángon süssük kb. egy percig a mangót. Öntsük a wokba a jól elkevert mártást, forraljuk fel, majd adjuk hozzá az újhagyma zöld részét. A kész mártást öntsük a húsra, s melegen tálaljuk.