Marhanyelv csillag-ánizzsal
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg marhanyelv,
8 szem csillagánizs
5 szem bors
1 dl shaoxing-i bor
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
2 teáskanál kukorica-keményítő vízben feloldva
1. A marhanyelvet fél napig áztatni kell, a vizet többször cseréljük.
2. Hideg vízben tegyük fel főni. Mikor kicsit már megpuhult, lehúzhatjuk a bőrét. Tegyük hozzá a sót, borsot, ánizst, cukrot és a bort, forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, s lassú tűzön főzzük puhára a nyelvet.
3. Vegyük ki a nyelvet, szeleteljük fel, s tegyük egy tálra. A főzőlevet melegítsük fel, öntsük hozzá a keményítőt, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be, majd egyenletesen öntsük rá a hússzeletekre.
Melegen tálaljuk.