Édes-savanyú sertéshús
Hozzávalók 4 személyre:
kb. fél kiló sovány sertéshús
1/2 teáskanál só
1 teáskanál híg szójamártás
1 gyengén felvert tojás
3 evőkanál kukoricakeményítő
3 evőkanál földimogyoró vagy kukoricaolaj
1 gerezd összezúzott fokhagyma
1 újhagyma ujjpercnyi darabokra vágva
1 felkockázott zöldpaprika
10 dkg ananász (ízlés szerint)
A mártáshoz:
2 teáskanál kukoricakeményítő
6 evőkanál víz
3 evőkanál rizs- vagy borecet
4 evőkanál méz
1/4 teáskanál só
2 teáskanál híg szójamártás
2 evőkanál sűrített paradicsom
Vágjuk a sertéshúst apró kockákra. Keverjük hozzá a sót és a szójamártást, és hagyjuk egy órát állni. Keverjük el vele a tojást és a lisztet alaposan. Mély serpenyőben (vagy akinek van, wokban), hirtelen süssük ki, majd tegyük félre. Keverjük össze a mártás hozzávalóit. Egy másik serpenyőt melegítsünk fel. Tegyünk bele két evőkanál olajat. Tegyük bele a fokhagymát és a hagymát. Mikor kicsit megkapja a tűz (amikor az illatát kiadja a fokhagyma), tegyük hozzá a paprikát is. Közepes tűzön süssük két percig, majd tegyük hozzá az ananászt (ha használunk). Adjuk hozzá a kisütött húst, süssük 1-2 percig, hogy átvegye az ízeket, majd öntsük hozzá a mártást, folyamatos kevergetés mellett melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Melegen, rizzsel tálaljuk.