Halszeletek fehérmártásban

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szeletkékre vágott tengeri halfilé
1 tojásfehérje
1 teáskanál só
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál olaj
2 szál újhagyma, karikákra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál shaoxing-i bor
1 evőkanál víz

1. Keverjük össze a tojásfehérjét, sót és 1 teáskanál kukoricalisztet. Forgassuk bele a halszeleteket.

2. Forrósítsuk meg az olajat a wokban, vagy egy serpenyőben, és óvatosan süssük aranysárgára a halszeleteket. Vegyük ki és csepegtessük le.

3. Dobjuk a hagymát és a fokhagymát a wokba, és pirítsuk fél percig. Tegyük vissza a halat, és öntsük rá azonnal a bort. A maradék kukoricalisztet oldjuk fel a vízben és keverjük hozzá, amíg egyenletesen belepi a halszeleteket és besűríti a mártást.

Forrón tálaljuk.