Fűszer nélkül gőzölt tengeri süllő

TengerisulloHozzávalók 4 személyre:
1db tisztított tengeri süllő (jó az édesvízi is, kicsit más lesz az íze)
1/4 teáskanál só
1/4
 teáskanál cukor 
1-2 cm hámozott friss gyömbérgumó vékony szálakra vágva 
5-7 szál újhagyma zöld és fehér része ujjnyi hosszú, vékony szálakra vágva 
4-5 evőkanál földimogyoró vagy kukorica olaj 
2-3 evőkanál híg szójamártás

A szárazra törölt hal mindkét oldalán ejtsünk 2-3 ferde metszést. Erős tűzön gőzöljük pár percig, míg a húsa meg nem puhul, és könnyen lemezekre válik. 
Vegyük kisebbre a lángot, hintsük meg sóval és cukorral, tegyük rá a gyömbért, majd a hagyma zöld és fehér részét. 
Egy másik edényben hevítsük az olajat füstölésig, és apránként öntsük a tetejére. 
Tegyük ki egy tálra, öntsük rá a szójamártást, s azonnal tálaljuk.