Vörös bab paszta

Hozzávalók:
1 pohár azuki bab (3 dl)
3/4 pohár nádcukor

A babot előző este áztassuk be. Másnap öntsük le róla a vizet, majd egy lábasban tegyük fel főni 2 pohár vízben a cukorral együtt. Főzzük addig, amíg teljesen puha lesz (nagyjából 45 perc). Szűrjük le, a levét tegyük félre, majd turmixoljuk le, vagy villával törjük át s keverjük pépesre. A pasztának olyasmi állagúnak kell lennie, mint egy sűrűbb lekvár. A leszűrt levéből visszaadagolhatunk, ha túl száraz lenne, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg sem.
(Más receptek szerint a cukrot csak a már megfőtt babhoz adják hozzá.)


Ha töltött gőzgombócot akarunk csinálni, akkor a tészta felvágása után kicsit lapítsuk ki a szeleteket, s tegyünk a közepére 1-2 teáskanál tölteléket, s zárjuk le a tészta széleit (finoman nyomjuk egymáshoz, kis batyut formálva).
Tegyük a gőzölőbe, fedjük le, és kelesszük még 10-20 percig őket. Ezután gőzöljük készre a gombócokat.