Gyömbérrel és újhagymával kevert tészta

Hozzávalók:
30 dkg kínai tojásos tészta (spagetti, vagy hosszúmetélt)
6 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj
1 evőkanál gyömbér selyemszálakra vágva
8 db újhagyma selyemszálakra vágva
1 teáskanál só
4 evőkanál híg szójaszósz

Egy edényben forraljunk fel 2-3 liter vizet, tegyük bele a tésztát, és fedő nélkül forraljuk, míg megpuhul (kb. 5 perc, spagettinél kb.15 perc). Időnként keverjük át, hogy ne ragadjon össze a tészta. Csepegtessük le, és tegyük félre.

Hevítsük a wokot, öntsük bele az olajat és futtassuk körbe. Tegyük bele a gyömbért, és a hagymát, és keverve süssük, míg kiadja az illatát. Sózzuk meg, s süssük, míg a hagyma kicsit megpuhul. Vegyük le a lángot, s tegyük a tésztát a wokba, és keverjük jól össze. Öntsük rá a szójaszószt, és keverjük össze. Melegen tálaljuk.