Wan tan

A wan tan (雲吞 Wàhn tàn, Yún tūn, illetve 餛 飩 Wàhn tàn, Hún tún, Wade-Giles átírása Wonton) népszerű, derelyeszerű, töltött tésztaétel. Alapanyaga egyszerű tojásos tészta, amit többnyire készen vásárolnak (nálunk is kapható a kínai élelmiszerboltokban), de házilag is könnyen elkészíthetjük.

Wan tan tészta (4 személyre)

Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt (finomliszt)
2 tojás
csipet só
víz

Szórjuk egy tálba a lisztet, csináljunk mélyedést a közepén, üssük bele a tojásokat, s tegyük bele a sót. Kezdjük el gyúrni, s közben fokozatosan adjuk hozzá a vízet. Fontos, hogy rugalmas, jól gyúrható tésztát kapjunk.
Dolgozzuk jól el,
majd fedjük le, s hagyjuk kicsit pihenni. Nyújtófával nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag lappá, s vágjuk fel kb. 7x7 cm-es darabokra.

Ha készen vesszük, kb. 30-40 wan tan lap szükséges.