Tofu darabkák fehér szószban
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg friss tofu
45 g illatos gomba, áztatott
45 g bambuszrügy
10 g szója, vagy mungóbab csíra
1 evőkanál só
2 evőkanál rizsbor
csipetnyi bors
2 evőkanál földimogyoró olaj
1 1/2 evőkanál liszt
1/2 l zöldségleves
3/4 evőkanál Finomra vágott gyömbér
Vágjuk a tofut 3 egyenlő részre. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Rakjuk egy száraz zománcozott tálra. Ekkor öntsünk friss, forró vizet a tofura.
Vágjuk a gombát és bambuszrügyet a tofu méretére. Tegyük forrásban lévő vízbe pár percre. Szedjük ki egy tálra, s hagyjuk kihűlni.
Öblítsük ki a borsócsírát.
Forrósítsuk fel a wokot. Öntsük bele az olajat, forrósítsuk fel, majd vegyük vissza a lángot, szórjuk bele a lisztet s folyamatosan keverve süssük benne kis lángon. Mikor az olaj és liszt buborékolni kezd, először nagy, majd kicsi buborékokat, adjuk hozzá a zöldséglevest, s forraljuk fel. Mikor a lé krémes fehérré válik, tegyük bele a tofut, bambuszrügyet, illatos gombát, gyömbért, sót, bort, és borsot és forraljuk pár percig.
Szórjuk bele a szójacsírát, keverjük össze, főzzük további fél percig, majd öntsük egy tálra.
Melegen tálaljuk.