Töltött babsajt

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg friss tofu
10 dkg egészben savanyított káposzta
50 g bambuszrügy
1 evőkanál só
2 evőkanál rizsbor
csipetnyi bors
2 evőkanál híg szójaszósz
1 evőkanál cukor
1 l mogyoróolaj
2 evőkanál finomra vágott gyömbér
2 újhagyma fehér része finomra vágva
1 evőkanál szezámolaj

Vágjuk a tofut kb. 3X6 cm-es lapokra. Öblítsük ki a savanyú káposztát, vágjuk le a kemény alját, majd aprítsuk fel finomra. Vágjuk a bambuszt borsó nagyságú darabokra.

Hevítsük az olajat a wokban gőzölésig. Ekkor tegyük bele a tofut és mélysüssük, míg világosbarna lesz, szedjük ki, s tegyük félre. Öntsük ki az olajat, csak egy kicsit (2-3 evőkanálnyit) hagyva benne. Melegítsük közepes hőre, majd tegyük bele a gyömbért és hagymát és keverve süssük alacsony lángon, míg kiereszti az illatát. Tegyük bele a felaprított káposztát és bambuszrügyet, majd kiverve süssük közepes hőn, míg levet ereszt, s a káposzta kiereszti az illatát.
Keverjünk össze 1 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál bort, 1 evőkanál sót és öntsük egy tálra.

Vágjuk fel a tofut hosszában, 2-3 részre vágva egyet-egyet. Töltsük a tölteléket egy nyitott és lapos aljú tálba, felülre tegyük a tofut.

Egy másik edényben keverjünk össze 1 evőkanál sót, 1 evőkanál bort, 1 evőkanál szójaszószt, a borsot, cukrot, feleannyi vizet és szezámolajat. Keverjük jól össze és öntsük a tofura. Pároljuk lefedve újabb 30 percig. Melegen tálaljuk.