Érdem és Erény tofu
Ezt az ételkülönlegességet egy Kung Te Lin (érdem és Erény Erdeje) nevű étteremben készítették, ahol sok vendég kedvenc fogása volt, s innen a neve.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg tofu
12 fej szárított illatos gomba (nagyjából egyforma méretű)
12 friss gombafej (hasonló méretű)
6 szem vörös szecsuáni bors (vagy zöld borsszemek) félbevágva
2-3 dl mogyoróolaj
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál szójaszósz
1 1/2 evőkanál cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő kevés vízben feloldva
3 dl zöldségleves
Mossuk meg az illatos gombát hideg vízben. Áztassuk forró vízbe kb. 15 percre. Vegyük ki és nyomkodjuk ki belőle a fölös vízet.
Vágjuk a tofut kb. 6x3 cm-es lapokra.
Hevítsük fel az olajat. Tegyük a tofut a már forró olajba és óvatosan forgatva süssük amíg minden oldalán megbarnul.
Tegyük a tofut egy tálra, s öntsük ki az olajat a wokból, de ne töröljük szárazra.
Öntsük a wokba a bort, szójaszószt, a zöldségleves kétharmadát, és főzzük, míg a leves besűrűsödik.
Adjuk hozzá a keményítő felét, folyamatosan keverve főzzük, míg besürűsödik, majd öntsük egyenletesen a tofura.
Kb. 2 evőkanál olajat forrósítsunk fel a wokban, adjuk hozzá az összes gombát és kevergetve süssük. Adjuk hozzá a bort, szójaszószt, cukrot, a maradék zöldséglevest és főzzük készre.
Tegyük bele a maradék keményítőt és sûrítsük be a levét.
Végezetűl rakjuk a kétféle gombát és a félbevágott borsszemeket a babsajtra, egymásra rétegezve.