Sült tofu labdák

Hozzávalók 4 személyre:
3 db tofukocka
2 kicsi répa
10 dkg friss lótuszgyökér
1 teáskanál só
2 evőkanál finomra vágott gyömbér
3 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
egy csipetnyi szecsuani őrölt bors
1/2 l mogyoróolaj

A tofut törjük össze, s helyezzük egy kis tálra. Hámozzuk meg a répát és a lótuszgyökeret. Vágjuk borsó nagyságú darabokra.
Kevés vizet forraljunk fel egy edényben. Tegyük bele a répát és lótuszt, s forraljuk pár percig, szedjük ki és hagyjuk kihűlni.
Tegyük a lótuszt és a répát a tofuhoz, keverjük bele a sót, gyömbért és keményítőt.
Hevítsük a wokot, s öntsük bele az olajat. Formáljunk a tofu-zöldség keverékből egyforma labdákat a kezünkben. Mélysüssük forró olajban, míg lágy aranyszíne lesz, s külső részén ropogóssá válik.
Szedjük ki egy tálra, hintsük meg a tetejét 
szecsuani őrölt borssal és tálaljuk.