Ötszínű darabkák

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg „üvegtészta" (a „széles metélt“ fajtából)
10 dkg répa
10 dkg spárgabab
45 g illatos gomba (áztatott)
30 g bambuszrügy
1 evőkanál só
4 evőkanál híg szójaszósz
1 evőkanál chinkiang-i borecet (sötét borecet)
1 evőkanál szezámolaj

Tegyük az „üvegtésztát" egy kis tálra. Öntsük le meleg vízzel, s áztassuk, míg lágy lesz.
Hámozzuk meg a répákat és vágjuk fel. Vágjuk le a spárgabab végeit és az erét, s mossuk meg.
Tegyük az „üvegtésztát" egy edénybe és öntsünk rá annyi vizet, hogy elfedje. Melegítsük, csak addig, míg felforr a víz, majd vegyük le a melegről, s hagyjuk kihűlni. 
Egy másik edényben forraljunk vizet, s rakjuk bele a babot, forraljuk kicsit, majd szedjük egy tálra, s hagyjuk kihűlni. 
Dobjuk forrásban lévő vízbe pár percre a gombát, a répát, és a bambuszt külön-külön, majd szedjük ki elkülönítve a tálra, hogy kihűljön.
Vágjuk a babot finom szeletekre, a gombát és bambuszt szeletekre. Szedjük ki a kihűlt „üvegtésztát" a vízből, vágjuk darabokra és rendezzük egy tálra.
Keverjük el a babot, gombát, bambuszt és répát a só felével. Szórjuk a tetejére az „üvegtésztát".
Egy másik tálon keverjük 
a szójaszószt, szezámolajat, ecetet, és a só másik felét egy szósszá. Öntsük a zöldségszeletekre.

Megjegyzés:
Ezt a fogást készíthetjük csiliolajjal vagy borssal is, egyszerűen a sóval, és szezámolajjal egy szósszá összedolgozva.