Savanyú káposzta pekingi módra

Hozzávalók 4 személyre:
90 dkg fehér káposzta a torzsája nélkül
2 evőkanál só
1-2 szelet friss gyömbérgumó vékony szálakra vágva
5 evőkanál cukor
2 1/2 evőkanál földimogyoró, vagy kukoricaolaj
2 1/2 evőkanál szezámolaj
3 db szárított, kicsumázott és feldarabolt piros csili (nálunk is kapható, de ha nem jutnánk hozzá, az erős, szárított magyar paprikafajták, pl. a cseresznyepaprika is megteszi, picit más az íze)
1 teáskanál szecsuani bors-szem (a normál bors is jó, a szecsuani kicsit erősebb, és aromásabb a pörköléstől)
5 evőkanál rizsecet (vagy fehérborecet)

Vágjuk egész finom metéltre a káposztát, s tegyük egy nagy tálba. Sózzuk meg, keverjük össze, s hagyjuk állni 2-3 óra hosszat. Ezután nyomkodjuk ki belőle a vizet, amíg csak nedves nem lesz, s rendezzük el egy másik (lehetőleg hőálló) tálon. Tegyük középre a gyömbért, s szórjuk rá a cukrot, olyan módon, hogy a gyömbérre ne jusson. A wokban, vagy egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajokat, amíg füstölni nem kezdenek. Szórjuk bele a csilit és a borsot, s azonnal öntsük a káposztára, úgy, hogy először a gyömbérrel beszórt résznél kezdjük. A forró, fűszeres olaj félig átsüti a gyömbért, kiemelve annak ízét. Adjuk hozzá az ecetet is, s alaposan átkeverve hagyjuk normál hőmérsékleten állni 2-3 órát. (Az egész borsszemek itt is csak ízesítésre szolgálnak, nem szokták megenni.)