Kínai zellerkáposzta tejmártásban

Hozzávalók:
70-80 dkg kínai zellerkáposzta (itthon inkább kínai kelnek ismerik)
1 3/4 teáskanál só
4 evőkanál földimogyoró vagy kukoricaolaj
2-3 dkg főtt sonka

A mártáshoz:
1 evőkanál kukoricakeményítő
1,5 dl sűrített tej

Szedjük levelekre szét a káposztát. A leveleket vágjuk hosszában félbe, majd keresztben aprítsuk ujjnyi széles csíkokra.
Másfél liter vizet forraljunk fel, adjunk hozzá 1 teáskanál sót és 1 evőkanál olajat, s tegyük hozzá a káposztát. 1 perc forralás után szűrjük le, s kicsit mossuk át hideg csapvízzel, majd hagyjuk lecsepegni.
A sonkát vágjuk szálakra. A keményítőt keverjük el 2 evőkanál erőlevessel csomómentesre, majd a többi erőlevest, a tejet és a sót adjuk hozzá.
Közepes tűzön melegítsük fel a maradék olajat, s állandó kevergetés mellett süssük benne a káposztát, míg átforrósodik. A wok közepén csináljunk mélyedést és öntsük bele a mártást folyamatosan kevergetve. Kevergessük, míg be nem sűrűsödik, majd keverjük el a káposztával. Rendezzük el egy előmelegített tálon, s szórjuk rá a sonkát.