Uborkacsíkok egyszerű mártásban
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 1/2 kg uborka
1 evőkanál só
1 evőkanál szezámolaj
Hámozzuk meg az uborkákat, vágjuk hosszában négyfelé. Vágjuk le a szárvégeket és szedjük ki a magokat. Az uborkát keresztben vágjuk kb. 1 cm-es csíkokra. Helyezzük az uborka rudakat egy tálra, szórjuk rá a sót, keverjük el jól, és hagyjuk állni 2 órán át. Közben időnként öntsük le az összegyűlt felesleges vizet az uborka rudakról.
Az uborka húsa lággyá és illatossá válik, ahogy a sóban átáznak a darabok.
Alaposan csepegtessük le, ki is nyomkodhatjuk belőle a vizet, de ne szárítsuk meg. Adjuk hozzá a szezám olajat és keverjük jól össze.
Halmozzuk az uborkát egy tálra és tálaljuk.