Marhapörkölt

Hozzávalók 6 személyre:
1 kg marha fartő, vagy hátszín
15 dkg zsír 
3 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika 
1 db paradicsom 
1 késhegynyi pirospaprika 
1 késhegynyi só

Elkészítése:
Marhafartőt, vagy hátszínt apró, egyenletes kockákra vágunk fel. Ez alatt zsírban párolunk hagymát, ha ez sárgára pirult, tegyünk bele paprikát, és hagyjuk még néhány percig pirulni. A megmosott, és felkockázott húst tegyük bele, befödve párolni hagyjuk. Vigyázzunk, hogy le ne égjen, és öntsünk rá közben egy-egy kis vizet. Tegyünk bele egy kis sót, zöldpaprikát, és 1 db paradicsomot. Főzzük jó puhára, és körítve tálaljuk.

Forrás: Móra Ferencné szakácskönyve 1925.